Κοτόπουλο στο Φούρνο με Δενδρολίβανο Ρίγανη και Λεμόνι
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Σε μία λεκάνη (τόσο μεγάλη ώστε να χωράει το κοτόπουλο), βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός του κοτόπουλου, και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, αν το πήραμε ολόκληρο. Δείτε εδώ πως.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο στη λεκάνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθεί με τη μαρινάδα όσο το δυνατόν καλύτερα. Το κλείνουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες (καλύτερα όλο το βράδυ).
Προσθέτουμε το κοτόπουλο στη λεκάνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθεί με τη μαρινάδα όσο το δυνατόν καλύτερα. Το κλείνουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες (καλύτερα όλο το βράδυ).
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ανάλογο ταψί και περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα-μαρινάδα με το δενδρολίβανο, τη ρίγανη και τα άλλα υλικά. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό.
Ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα, στους 180ο C.
Σερβίρουμε ζεστό με σαλάτα ή ρύζι ή noodles.
Καλή σας όρεξη...
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 4 μπούτια κοτόπουλο
- 2 λεμόνια χυμό
- 60 χλ. ελαιόλαδο
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- ½ κ. γλυκού ρίγανη
- 4 σκελ. σκόρδο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- λίγο νερό
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens