Μεξικάνικο Ρύζι
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα φασολάκια.
Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μιά κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι για όσο χρόνο λέει το πακέτο προσθέτοντας αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και το κρόκο Κωζάνης. Τρία λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τα φασολάκια και τα φασόλια. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Ανακατεύουμε το ρύζι με τα υλικά στο τηγάνι και έτοιμο.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 400 γρ. ρύζι basmati
- 100 γρ. φασολάκια πράσινα
- 2 κ. σούπας φασόλια αμερικάνικου τύπου
- 4 πιπεριές κόκκινες
- 1 καυτερή πιπεριά
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 γρ. κρόκο Κωζάνης
- αλάτι χοντρό
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens