Σπανακόρυζο με Πράσο και Ντομάτα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το πράσο. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τις τομάτες αφού τις έχουμε ξεφλουδίσει, ξεσποριάσει και κόψει σε χοντρά κομμάτια (δείτε εδώ πώς). Προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και ταυτόχρονα ελέγχουμε τα υγρά της παρασκευής.Προσθέτουμε ο ρύζι και ανακατεύουμε για να μή μας κολλήσει, ελέγχοντας συνέχεια τη ποσότητα των υγρών, σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μετά 15 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και πουδράρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο. Ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού και δοκιμάζουμε για να δούμε αν θέλει και άλλο αλατοπίπερο.
Μικρά μυστικά: Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα μυρωδικά της αρεσκίας μας. Το σπανάκι, έκτος των άλλων, περιέχει φολικό οξύ που το κάνει ιδανική τροφή για εγκύους.
Καλή σας όρεξη...
Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίξει. Προαιρετικά αφαιρούμε τα κοτσάνια . Καθαρίζουμε, πλένουμε, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κόβουμε σε ροδέλες το πράσο.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το πράσο. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τις τομάτες αφού τις έχουμε ξεφλουδίσει, ξεσποριάσει και κόψει σε χοντρά κομμάτια (δείτε εδώ πώς). Προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και ταυτόχρονα ελέγχουμε τα υγρά της παρασκευής.Προσθέτουμε ο ρύζι και ανακατεύουμε για να μή μας κολλήσει, ελέγχοντας συνέχεια τη ποσότητα των υγρών, σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μετά 15 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και πουδράρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο. Ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού και δοκιμάζουμε για να δούμε αν θέλει και άλλο αλατοπίπερο.
Μικρά μυστικά: Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα μυρωδικά της αρεσκίας μας. Το σπανάκι, έκτος των άλλων, περιέχει φολικό οξύ που το κάνει ιδανική τροφή για εγκύους.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κιλό σπανάκι
- 120 γρ. ρύζι νυχάκι
- 2 τομάτες ώριμες
- 1/2 λεμόνι (χυμός)
- αλάτι, πιπέρι
- 6-7 κρεμμύδια φρέσκα
- 1 πράσο (το άσπρο μέρος)
- άνηθο
- ελαιόλαδο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Πώς τεμαχίζουμε το κοτόπουλο στα επιμέρους κομμάτια του
Δείτε σε ένα αναλυτικό βίντεο πώς κόβουμε το κοτόπουλο, βήμα-βήμα στα επιμέρους κομμάτια του.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens