Σαλάτα με Ρόκα Καρύδια και Ντρέσινγκ Πορτοκάλι
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τη ρόκα. Τα χορταρικά τα πλένουμε πάντα δύο φορές. Τη κόβουμε σε χοντρά κομμάτια (το ιδανικό είναι να τη κόψουμε με τα χέρια μας και όχι με μαχαίρι) και τη βάζουμε στη σαλατιέρα.
Σπάμε τα καρύδια στο γουδοχέρι και τα προσθέτουμε στη ρόκα.
Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ πορτοκάλι:
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά του ντρέσινγκ εκτός του ελαιολάδου. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά (κορδόνι) και ταυτόχρονα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε το ντρέσινγκ στη ρόκα.
Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλει ο καθένας και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τη παρμεζάνα χοντροτριμμένη.
Καλή σας όρεξη...
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τη ρόκα. Τα χορταρικά τα πλένουμε πάντα δύο φορές. Τη κόβουμε σε χοντρά κομμάτια (το ιδανικό είναι να τη κόψουμε με τα χέρια μας και όχι με μαχαίρι) και τη βάζουμε στη σαλατιέρα.
Σπάμε τα καρύδια στο γουδοχέρι και τα προσθέτουμε στη ρόκα.
Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ πορτοκάλι:
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά του ντρέσινγκ εκτός του ελαιολάδου. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά (κορδόνι) και ταυτόχρονα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε το ντρέσινγκ στη ρόκα.
Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλει ο καθένας και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τη παρμεζάνα χοντροτριμμένη.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)2 ματσάκια ρόκα
50 γρ. καρύδια
50 γρ. τυρί παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι φρέσκο
για το ντρέσινγκ πορτοκάλι:
40 ml. ελαιόλαδο
½ πορτοκάλι (χυμός)
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρέσκο
¼ κ. γλυκού τζίνζερ σκόνη
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens