Σουτζουκάκια με Πράσινες Ελιές
Σε ένα μπολ μουσκεύουμε την ψίχα και την στύβουμε καλά.
Κατόπιν την αναμιγνύουμε με τον κιμά , τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα αυγά, το λάδι, το κύμινο και το αλατοπίπερο.
Αφού ζυμώσουμε καλά τα υλικά μας πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας και τα βάζουμε σε πιατέλα .
Σκεπάζουμε την πιατέλα με μεμβράνη διάφανη και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μας που έχουμε προηγουμένως αλευρώσει.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα , μόλις ροδίσουν καλά και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Σε μια πλατιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι αυτό να ροδίσει και μετά προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και αφού ανακατέψουμε αφήνουμε να βράσουν τα υλικά για την σάλτσα μας για 6-7 λεπτά μέχρι αυτή να δέσει .
Αφού δέσει η σάλτσα βάζουμε μέσα σε αυτήν τα τηγανισμένα σουτζουκάκια και τις ελιές και αφήνουμε να βράσουν για ακόμη 5-6 λεπτά περίπου.
Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό
Κατόπιν την αναμιγνύουμε με τον κιμά , τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα αυγά, το λάδι, το κύμινο και το αλατοπίπερο.
Αφού ζυμώσουμε καλά τα υλικά μας πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας και τα βάζουμε σε πιατέλα .
Σκεπάζουμε την πιατέλα με μεμβράνη διάφανη και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μας που έχουμε προηγουμένως αλευρώσει.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα , μόλις ροδίσουν καλά και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Σε μια πλατιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι αυτό να ροδίσει και μετά προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και αφού ανακατέψουμε αφήνουμε να βράσουν τα υλικά για την σάλτσα μας για 6-7 λεπτά μέχρι αυτή να δέσει .
Αφού δέσει η σάλτσα βάζουμε μέσα σε αυτήν τα τηγανισμένα σουτζουκάκια και τις ελιές και αφήνουμε να βράσουν για ακόμη 5-6 λεπτά περίπου.
Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό
Συστατικά
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- ½ κιλό κιμά χοιρινό
- 250 γρ. ελιές πράσινες ξιδάτες
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- ½ φλιτζάνι λάδι
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- ½ κιλό ξερό ψωμί ,την ψίχα
- 2 αυγά
- ½ κουταλάκι κύμινο
- αλάτι-πιπέρι
- λάδι για τηγάνισμα
- αλεύρι
για την σάλτσα
- 500 γρ. ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη
- 1 κρεμμύδι
- 3 κουταλιές λάδι
- αλάτι-πιπέρι
- σκόρδο
- κύμινο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens