Σολωμός στο Φούρνο με Ντομάτα και Μυρωδικά
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βάζουμε τον σολωμό σε ένα ταψί, που του έχουμε ρίξει ελαιόλαδο και λίγο νερό και τον αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τους προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, λεμόνι και ελαιόλαδο.
Βάζουμε τη γέμιση (φάρσα), πάνω στον σολωμό και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο, στους 180ο C για περίπου μισή ώρα και κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε.
Τρώμε ζεστό με τη συνοδεία ρυζιού για ιδανικό διατροφικό αποτέλεσμα.
Καλή σας όρεξη...
Χαρές...
Βάζουμε τον σολωμό σε ένα ταψί, που του έχουμε ρίξει ελαιόλαδο και λίγο νερό και τον αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τους προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, λεμόνι και ελαιόλαδο.
Βάζουμε τη γέμιση (φάρσα), πάνω στον σολωμό και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο, στους 180ο C για περίπου μισή ώρα και κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε.
Τρώμε ζεστό με τη συνοδεία ρυζιού για ιδανικό διατροφικό αποτέλεσμα.
Καλή σας όρεξη...
Χαρές...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 4 φέτες σολωμό
- 4 ντομάτες
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- βασιλικό ψιλοκομμένο
- ρίγανη
- θυμάρι
- χυμό ενός λεμονιού
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΠαρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens