Ρου Άσπρο - Ξανθό - Σκούρο
Ρου άσπρο
Tips
Το ρού είναι ένας τρόπος για να κάνουμε ''λιεζόν'' σε σάλτσα, ζωμό ή φον. Δηλαδή να μειωθεί ο όγκος τους, δημιουργώντας ένα παχύρευστο υγρό.
Στο ξανθό ρου αν προσθέσουμε 1 λίτρο γάλα φτιάχνουμε μπεσαμέλ.
Στο ξανθό ρου εάν προσθέσουμε ζωμό ψαριού, ή ζωμό κότας τότε φτιάχνουμε το αντίστοιχο βελουτέ.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πάνω στη φωτιά χωρίς να πάρει χρώμα.
Για να μην μας σβολιάσει, προσθέτουμε το αλεύρι όχι σε πολυ καυτό βούτυρο.
Ρου ξανθό
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πάνω στη φωτιά μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα.
Για να μην μας σβολιάσει, προσθέτουμε το αλεύρι όχι σε πολυ καυτό βούτυρο.
Ρου σκούρο
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πάνω στη φωτιά μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα.
Για να μην μας σβολιάσει, προσθέτουμε το αλεύρι όχι σε πολυ καυτό βούτυρο.
Το ρού είναι ένας τρόπος για να κάνουμε ''λιεζόν'' σε σάλτσα, ζωμό ή φον. Δηλαδή να μειωθεί ο όγκος τους, δημιουργώντας ένα παχύρευστο υγρό.
Στο ξανθό ρου αν προσθέσουμε 1 λίτρο γάλα φτιάχνουμε μπεσαμέλ.
Στο ξανθό ρου εάν προσθέσουμε ζωμό ψαριού, ή ζωμό κότας τότε φτιάχνουμε το αντίστοιχο βελουτέ.
Συστατικά
- 60 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. αλεύρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Τί είναι οι Μαργαρίνες;
Τί είναι λοιπόν οι μαργαρίνες και γιατί τις φτιάξαμε;
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens