Ρου Άσπρο - Ξανθό - Σκούρο

Ρου άσπρο
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πάνω στη φωτιά χωρίς να πάρει χρώμα.
Για να μην μας σβολιάσει, προσθέτουμε το αλεύρι όχι σε πολυ καυτό βούτυρο.
 
Ρου ξανθό
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πάνω στη φωτιά μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα.
Για να μην μας σβολιάσει, προσθέτουμε το αλεύρι όχι σε πολυ καυτό βούτυρο.
 
Ρου σκούρο
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πάνω στη φωτιά μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα.
Για να μην μας σβολιάσει, προσθέτουμε το αλεύρι όχι σε πολυ καυτό βούτυρο.
 
Tips

Το ρού είναι ένας τρόπος για να κάνουμε ''λιεζόν'' σε σάλτσα, ζωμό ή φον. Δηλαδή να μειωθεί ο όγκος τους, δημιουργώντας ένα παχύρευστο υγρό.

Στο ξανθό ρου αν προσθέσουμε 1 λίτρο γάλα φτιάχνουμε μπεσαμέλ.

Στο ξανθό ρου εάν προσθέσουμε ζωμό ψαριού, ή ζωμό κότας τότε φτιάχνουμε  το αντίστοιχο βελουτέ.
 

Συστατικά

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. αλεύρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...