Σάλτσα Μορνέ
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Προσθέτουμε στη μπεσαμέλ τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα (προσοχή! Η θερμοκρασία πρέπει να είναι σχεδόν 65ο Κελσίου και να φτάσει λίγο πάνω από 80ο Κελσίου για να αποστειρωθούν και τα αβγά).
Τέλος ρίχνουμε μέσα το τυρί ανακατεύουμε και είμαστε έτοιμοι.
Βάζουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, το ζεσταίνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μία σπάτουλα, μέχρι το ρού να γίνει ξανθό, προσέχοντας μη μας καεί ή να μη μας σβολιάσει.
Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό, ανακατεύοντας με σύρμα αυτή τη φορά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
Προσθέτουμε με προσοχή την ανάλογη ποσότητα καρυκευμάτων.
Προσθέτουμε στη μπεσαμέλ τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα (προσοχή! Η θερμοκρασία πρέπει να είναι σχεδόν 65ο Κελσίου και να φτάσει λίγο πάνω από 80ο Κελσίου για να αποστειρωθούν και τα αβγά).
Τέλος ρίχνουμε μέσα το τυρί ανακατεύουμε και είμαστε έτοιμοι.
Συστατικά
- 80 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. αλέυρι
- 1 λίτρο γάλα
- αλάτι, πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 4 αβγά τους κρόκους
- 120 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens