Σάλτσα Μορνέ

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βάζουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, το ζεσταίνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μία σπάτουλα, μέχρι το ρού να γίνει ξανθό, προσέχοντας μη μας καεί ή να μη μας σβολιάσει.
 
Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό, ανακατεύοντας με σύρμα αυτή τη φορά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
 
Προσθέτουμε με προσοχή την ανάλογη ποσότητα καρυκευμάτων.

Προσθέτουμε στη μπεσαμέλ τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα (προσοχή! Η θερμοκρασία πρέπει να είναι σχεδόν 65ο Κελσίου και να φτάσει λίγο πάνω από 80ο Κελσίου για να αποστειρωθούν και τα αβγά).

Τέλος ρίχνουμε μέσα το τυρί ανακατεύουμε και είμαστε έτοιμοι.

Συστατικά

  • 80 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. αλέυρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 4 αβγά τους κρόκους
  • 120 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!