Κοτόπουλο Λεμονάτο στη Κατσαρόλα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα χαμηλή το βούτυρο ή το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και την πάπρικα.
(Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και ρίγανη ή δενδρολίβανο)
(Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και ρίγανη ή δενδρολίβανο)
Όταν το μίγμα ζεσταθεί βάζουμε μέσα το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα επάνω. Σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοψηθεί χωρίς να προσθέσουμε άλλο νερό και χωρίς να ανοιγοκλέινουμε συνέχεια το καπάκι της κατσαρόλας, για 45-50 λεπτά.
Το περιχύνουμε 1 ή 2 φορές με την σάλτσα του κατά το διάστημα που ψήνεται.
Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κοτοπουλο
- ½ φλυτζ. βουτυρο η λαδι
- 1 μεγάλο λεμόνι (τον χυμό)
- 1 φλυτζ. νερό
- 1 σκελ. σκόρδο λιωμένη
- 1 ½ κ. γλυκού αλάτι
- λίγο πιπέρι
- ½ κ. γλυκού πάπρικα
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΣχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens