Κοτόπουλο Κοκκινιστό
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες , ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο , ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι , χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί σκεπασμένο για 35 λεπτά.
Ρίχνουμε κατά διαστήματα νερό αν χρειάζεται .
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το διατηρούμε ζεστό.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο. Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε (όπως στις φωτογραφίες) και τρίβουμε τις τομάτες στο τρίφτη. Αραιώνουμε το τοματοπελτέ σε λίγο νερό.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες , ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο , ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι , χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί σκεπασμένο για 35 λεπτά.
Ρίχνουμε κατά διαστήματα νερό αν χρειάζεται .
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το διατηρούμε ζεστό.
Ρίχνουμνε στην κατσαρόλα το κρασί και όταν εξατμισθεί ρίχνουμε τον τοματοπελτέ, τις τομάτες και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά.
Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο, λίγο κανέλα και αφήνουμε να σιγοβράσει με την σάλτσα για 5 λεπτά.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κοτόπουλο
- ½ φλυτζ. βούτυρο ή λάδι
- ½ φλυτζ. κρασί λευκό
- 750 γρ. τομάτες ώριμες
- 10 γρ. τοματοπελτέ
- αλάτι – πιπέρι
- λίγο κανέλα σκόνη
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens