Μπριάμ

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά. Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε (όπως στις φωτογραφίες) και ψιλοκόβουμε τις τομάτες. Κόβουμε σε μέτριες ροδέλες τις πατάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δείτε βίντεο) και το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες). Τα βάζουμε όλα μαζί στο ταψί.

Προσθέτουμε τις τομάτες, τις πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια, το μαϊντανό (δείτε βίντεο) και το δύοσμο ψιλοκομμένο, τον τοματοπελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό και αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και νερό σχεδόν μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο βαθμούς για περίπου 1 ½ ώρα.

Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος το νερό και προσθέτουμε αν χρειάζεται.


Μικρά μυστικά: Τα λαχανικά τα κόβουμε ισομεγεθή για να χρειάζονται τον ίδιο χρόνο ψησίματος.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 3 πατάτες
  • 4 κολοκυθάκια
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 3 τομάτες ώριμες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • φύλλα δυόσμου
  • 10 γρ. τοματοπελτέ
  • 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτήρι νερό

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Ελαιόλαδο και Υγεία

    Ελαιόλαδο και Υγεία. Ένα άρθρο από τη Κλινικό Διατροφολόγο-Διαιτολόγο Ελπίδα Βουτσαδάκη.