Μπουρέκι με Ταλαγάνι και Φέτα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, ίδιου μεγέθους. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό (δείτε βίντεο) και το δυόσμο.
Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε νερό, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, το δυόσμο και ανακατεύουμε. Από πάνω βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη και το ταλαγάνι κομμένο σε κύβους.
Τα σκέπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180º C για μία ώρα περίπου.
Είκοσι λεπτά πριν το τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Μικρά Μυστικά: Μπορούμε να προσθέσουμε και δύο τριμμένες τομάτες όπως επίσης και φρυγανιά τριμμένη αυξάνοντας τα υγρά.
Καθαρίζουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, ίδιου μεγέθους. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό (δείτε βίντεο) και το δυόσμο.
Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε νερό, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, το δυόσμο και ανακατεύουμε. Από πάνω βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη και το ταλαγάνι κομμένο σε κύβους.
Τα σκέπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180º C για μία ώρα περίπου.
Είκοσι λεπτά πριν το τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Μικρά Μυστικά: Μπορούμε να προσθέσουμε και δύο τριμμένες τομάτες όπως επίσης και φρυγανιά τριμμένη αυξάνοντας τα υγρά.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 4 κολοκύθια μεγάλα
- 6 πατάτες
- 2 καρότα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 πιπεριές πράσινες
- 200 γρ. τυρί ταλαγάνι
- 200 γρ. σκληρή φέτα
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
- 20 φύλλα δυόσμο
- αλάτι, πιπέρι
- ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερό
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Ελληνικά Τυριά
Η Ελλάδα είναι ξακουστή για τα καταπληκτικά τυριά της. Ας τα γνωρίσουμε λοιπόν.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens