Σάλτσα Καρότο με Καυτερή Πιπεριά
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και σουρώνουμε τα λαχανικά μας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και καρότο σε μικρά κυβάκια , κόβουμε τη πιπεριά σε χοντρές φέτες και τα σκόρδα στα δύο.
Μέσα σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, το μηλόξυδο, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Βάζουμε τα άλλα υλικά μεσα σε ένα μπολ που να έχει καπάκι. Προσθέτουμε το υγρό της κατσαρόλας, αφήνουμε να κρυώσει, κλείνουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο.
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη και μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 2 εβδομάδες στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και σουρώνουμε τα λαχανικά μας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και καρότο σε μικρά κυβάκια , κόβουμε τη πιπεριά σε χοντρές φέτες και τα σκόρδα στα δύο.
Μέσα σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, το μηλόξυδο, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Βάζουμε τα άλλα υλικά μεσα σε ένα μπολ που να έχει καπάκι. Προσθέτουμε το υγρό της κατσαρόλας, αφήνουμε να κρυώσει, κλείνουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο.
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη και μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 2 εβδομάδες στο ψυγείο.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 3 καρότα
- 250 χλ. μηλόξυδο
- 70 χλ. νερό
- 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
- αλάτι, πιπέρι
- ½ κ. γλυκού ρίγανη
- 1 καυτερή πράσινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι μικρό
- 2 σκελ. σκόρδο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΠαρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens