Σάλτσα με Φρέσκο Δυόσμο και Μαϊντανό
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Ξαλμυρίζουμε τη κάπαρη σε δροσερό νερό.
Αφαιρούμε από το δυόσμο και το μαϊντανό τα φυλλαράκια για να τα χρησιμοποιήσουμε στη σαλτσα, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε.
Ψιλοκόβουμε τη κάπαρη και την αντσούγια.
Αναμεγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέσα σε ένα ανάλογο μπολ, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνουν ένα σχεδόν λείο μίγμα.
Μικρά μυστικά: Παρότι περιέχει αντσούγια είναι μία ιδανική σάλτσα για να καλύψουμε ένα κομμάτι κρέατος που το έχουμε κάνει στα κάρβουνα ή στο τηγάνι.
Ξαλμυρίζουμε τη κάπαρη σε δροσερό νερό.
Αφαιρούμε από το δυόσμο και το μαϊντανό τα φυλλαράκια για να τα χρησιμοποιήσουμε στη σαλτσα, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε.
Ψιλοκόβουμε τη κάπαρη και την αντσούγια.
Αναμεγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέσα σε ένα ανάλογο μπολ, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνουν ένα σχεδόν λείο μίγμα.
Μικρά μυστικά: Παρότι περιέχει αντσούγια είναι μία ιδανική σάλτσα για να καλύψουμε ένα κομμάτι κρέατος που το έχουμε κάνει στα κάρβουνα ή στο τηγάνι.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κ. σούπας κόκκινο ξύδι
- 1 κ. σούπας ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού κάπαρη
- 1 αντζούγια ή αντσούγια
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΠαρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens