Ντιπ με Πάστα Ελιάς
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε το σκόρδο (όπως στις φωτογραφίες) και το χτυπάμε σε ένα γουδί.
Καθαρίζουμε τις ελιές από το κουκούτσι, τις ρίχνουμε στο γουδί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μίγμα. Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Κόβουμε σε φέτες μία μπακέτα, τις αλέιφουμε με λίγο βούτυρο ελιάς (δείτε σχετικές συνταγές), τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 2-3 λεπτά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Αλέιφουμε με τη πάστα ελιάς, προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και έχουμε ένα πολύ ωραίο ορεκτικό ή μεζέ για τσικουδιά ή για τσίπουρο.
Καθαρίζουμε το σκόρδο (όπως στις φωτογραφίες) και το χτυπάμε σε ένα γουδί.
Καθαρίζουμε τις ελιές από το κουκούτσι, τις ρίχνουμε στο γουδί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μίγμα. Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Κόβουμε σε φέτες μία μπακέτα, τις αλέιφουμε με λίγο βούτυρο ελιάς (δείτε σχετικές συνταγές), τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 2-3 λεπτά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Αλέιφουμε με τη πάστα ελιάς, προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και έχουμε ένα πολύ ωραίο ορεκτικό ή μεζέ για τσικουδιά ή για τσίπουρο.
Συστατικά
(για 6-8 άτομα)- 200 γρ. ελιές θρούμπες Θάσου
- 20 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 σκελ. σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
- θυμάρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens