Μανιτάρια Γεμιστά με Καυτερή Πιπεριά και Γραβιέρα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Με μία καθαρή πετσέτα καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τα μαύρα στίγματα.

Αφαιρούμε από τα μανιτάνια το κοτσάνι και περιχύνουμε με λεμόνι τα κεφάλια, που πλέον είναι σαν στρογγυλές βαρκούλες.

Καθαρίζουμε, πλένουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και τα ψιλοκόβουμε όπως και τα κοτσάνια των μανιταριών.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα προαναφερθέντα. Αποσύρουμε και τους προσθέτουμε τη μισή γραβιέρα τριμμένη.

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση, προσθέτουμε λίο αλάτι και τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη γραβιέρα. Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, στους 180ºC μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί και αποσύρουμε.

Καλή σας όρεξη.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 16 μανιτάρια λευκά
  • 1 καυτερή πιπεριά κόκκινη
  • 70 γρ. τυρί γραβιέρα
  • 1 κ. σούπας μαϊντανό
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • αλάτι
  • λίγο ελαιόλαδο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!