Πέννες με Σάλτσα Ντομάτας Πράσου

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας μας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά. Ζεματίζουμε, ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε τις τομάτες και τις ψιλοκόβουμε (δείτε πώς στις Παρατηρήσεις). Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, καθαρίζουμε το σκόρδο, το πράσο (δείτε πώς στις Παρατηρήσεις) και τα ψιλοκόβουμε.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας πράσου:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο σε μετρια φωτιά. Προσθέτουμε τις τομάτες και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να γλασάρει.

Ταυτόχρονα βράζουμε τις πέννες σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για όσο χρόνο λέει το πακέτο, στραγγίζουμε και κρυώνουμε ελαφρώς.

Παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε μία μερίδα πέννες προσθέτουμε σάλτσα και ζεσταίνουμε για λίγο. Σερβίρουμε και περιχύνουμε με λίγο σάλτσα ντομάτας-πράσου ακόμα, μαϊντανό ψιλοκομμένο και το τυρί τριμμένο.

Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 500 γρ. πέννες
  • 30 γρ. βούτυρο
  • αλάτι χοντρό
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
για τη σάλτσα ντομάτας-πράσου:
  • 500 γρ. τομάτες ώριμες
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι φρέσκο
  • μισό πράσο (το λευκό)

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!