Πέννες με Πέστο Βασιλικού

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του βασιλικού. Βράζουμε τα μακαρόνια για 1 λεπτό λιγότερο απ΄ ότι λέει το πακέτο.

Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ το χοντρό αλάτι, κουκουνάρια, τα φύλλα βασιλικού, τα τυριά και τα σκόρδα. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να τα πολτοποιήσουμε καλά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο ‘κορδόνι’, όπως στη μαγιονέζα, σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις τελείώσουμε με το ελαιόλαδο δοκιμάζουμε και προσθέτουμε πιπέρι ή αλάτι.

Ταυτόχρονα βράζουμε τις πένες. Τις σουρώνουμε, τα αφήνουμε 4 λεπτά να κρυώσουν λίγο, τα βάζουμε στη κατσαρόλα, τους προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τριμμένη. Ντεκοράρουμε με φύλλα βασιλικού και φρέσκο πιπέρι.

Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(υλικά για 4 άτομα)
  • 500 γρ. πένες
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
πέστο βασιλικού:
  • 60 γρ. βασιλικό πλατύφυλλο
  • 80 γρ. τυρί πεκορίνο
  • 80 γρ. τυρί παρμεζάνα
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. χοντρό αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι
  • 3 σκελ. σκόρδο

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Βασιλικός

    Η ιστορία, τα μυστικά και μία συνταγή για πέστο.