Γαρίδες Φρικασέ με Μανιτάρια

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το μαρούλι , τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν λίγο.

Προσθέτουμε τις γαρίδες ,τα μανιτάρια και λίγο αλάτι σωτάρουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα.

Για την σάλτσα μας παίρνουμε ένα μπολ και διαλύουμε το κορν-φλαουρ σε λίγο κρύο νερό.

Παίρνουμε λίγο λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το δένουμε με το κορν-φλαουρ ανακατεύοντας συνεχώς και στο τέλος προσθέτουμε και τον χυμό του λεμονιού.

Αφού φτιάξουμε μια ομοιόμορφη σάλτσα, περιχύνουμε με αυτήν το φαγητό μας και ανακατεύουμε καλά.

Καλή σας όρεξη...
 

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό γαρίδες μικρές, βρασμένες και καθαρισμένες
  • 1 μαρούλι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
 
για την σάλτσα:
  • 1 λεμόνι χυμό
  • 1 κουταλιά κορν-φλαουρ
  • ζωμό από το φαγητό μας

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!