Λιαστές Σαρδέλες
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σαρδέλες και τις αλατίζουμε.
Τις αφήνουμε για μια μέρα στο ψυγείο και την επόμενη μέρα αφού περάσουμε στο κεφάλι κάθε σαρδέλας χόντρη κλωστή τις λιάζουμε για δυο μέρες, καλύπτοντας με το τούλι για να μην πάνε μύγες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το ξίδι ,τον άνηθο και την ρίγανη.
Ψήνουμε τις σαρδέλες στα κάρβουνα και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα.
Καλή σας όρεξη.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σαρδέλες και τις αλατίζουμε.
Τις αφήνουμε για μια μέρα στο ψυγείο και την επόμενη μέρα αφού περάσουμε στο κεφάλι κάθε σαρδέλας χόντρη κλωστή τις λιάζουμε για δυο μέρες, καλύπτοντας με το τούλι για να μην πάνε μύγες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το ξίδι ,τον άνηθο και την ρίγανη.
Ψήνουμε τις σαρδέλες στα κάρβουνα και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα.
Καλή σας όρεξη.
Συστατικά
- 1 κιλό σαρδέλες
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο άνηθο
- λίγο ξίδι
- λίγη ρίγανη
- αλάτι
- τούλι για να τις λιάσουμε
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens