Κανελόνια Γεμιστά με Κιμά και Αρακά

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Ξεκινώντας θα φτιάξουμε τη γέμιση και ταυτόχρονα θα προετοιμάζουμε τις τομάτες για τη γέμιση και τη σάλτσα τομάτα.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μικρή νερό να ζεσταθεί.

Σε μία άλλη βάζουμε το ελαιόλαδο της γέμισης να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κιμά για 10 λεπτά ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός ανά διαστήματα.

Προετοιμάζουμε τις τομάτες για τη γέμιση και για τη σάλτσα όπως στις φωτογραφίες και τις ψιλοκόβουμε.

Συνεχίζουμε τη γέμιση σβήνοντας με λευκό κρασί. Προσθέτουμε στο κιμά το τοματοπελτέ, το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα καρφωμένα επάνω του (δείτε φωτογραφία), νερό, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, μοσχοκάρυδο, όσες τομάτες λέει η συνταγή και ανακατεύουμε. Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Δέκα λεπτά . Στο τέλος των 30 λεπτών θέλουμε η γέμιση να έχει κάποια υγρά.

Ταυτόχρονα φτιάχνουμε τη σάλτσα τομάτα.
Βάζουμε σε ένα τηγανάκι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τις τομάτες, το πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 5-8 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το βασιλικό ψιλοκομμένο.
 
Αφαιρούμε από τη φωτιά το κιμά και βγάζουμε το κρεμμύδι και τη δάφνη. Προσθέτουμε τη τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε.
 
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κανελόνια αφού έχει σχεδόν κρυώσει η γέμιση και η σάλτσα. Η γέμιση να είναι σφιχτή μέσα στα κανελόνια. Στρώνουμε τα κανελόνια μέσα σε βουτυρωμένο ταψί, καλύπτουμε με τη σάλτσα τομάτα και προσθέτουμε τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
 
Ψήνουμε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς σκεπασμένο.

Συστατικά

(υλικά για 4 άτομα)
 
  • 500 γρ. κανελόνια
για τη γέμιση:
  • 200 γρ. κιμάς μόσχου
  • 200 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 30 χλ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. πελτές τομάτας
  • 2 τομάτες ώριμες
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι
  • 50 γρ. αρακά
  • αλάτι, πιπέρι, φύλλο δάφνης
  • μοσχοκάρυδο
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο
  • 4 γαρύφαλλα
για τη σάλτσα:
  • 3 τομάτες ώριμες
  • ¼ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 10 γρ. πελτέ τομάτας
  • 1 κ. γλυκού βασιλικό ψιλοκομμένο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Ελληνικά Τυριά

    Η Ελλάδα είναι ξακουστή για τα καταπληκτικά τυριά της. Ας τα γνωρίσουμε λοιπόν.