Σπαγγέτι Μπολονιέζ

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας μας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά. Ζεματίζουμε, ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε τις τομάτες (όπως στις φωτογραφίες) και τις ψιλοκόβουμε. Φτιάχνουμε το μπουκέ-γκαρνί (δείτε φωτογραφίες), ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια (δείτε βίντεο). Καθαρίζουμε το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες) και το ψιλοκόβουμε. Κόβουμε το φιλέτο σε μικρά κυβάκια.

Φτιάχνουμε τη μπολονιέζ:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (για τη μπολονιέζ, όχι όλο) για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μοσχαράκι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μπουκέ γκαρνί και το νερό. Το βράζουμε για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε το μπουκέ γκαρνί και το βάζουμε στην άκρη.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα τομάτα:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μετρια φωτιά. Προσθέτουμε τις τομάτες και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να γλασάρει.

Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για όσο χρόνο λέει το πακέτο, στραγγίζουμε και κρυώνουμε ελαφρώς.

Παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε μία μερίδα μακαρόνια προσθέτουμε σάλτσα μπολονιέζ και ζεσταίνουμε για λίγο. Σερβίρουμε (δείτε πως στο βίντεο) και περιχύνουμε με σάλτσα τομάτα και το τυρί τριμμένο.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 30 γρ. βούτυρο
  • αλάτι χοντρό
  • 100 γρ. παρμεζάνα
σάλτσα μπολονιέζ:
  • 250 γρ. φιλέτο ή κιλότο μόσχου
  • ¼ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 200-300 χλ. νερό
  • 1 μπουκέ γκαρνί (πράσο, θυμάρι, μαϊντανό, δάφνη)
σάλτσα τομάτας:
  • 500 γρ. τομάτες ώριμες
  • ¼ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι φρέσκο

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!