Ταλιατέλες Ναπολιτέν

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε στο κάτω μέρος της τομάτας ένα σταυρό και τις ζεματίζουμε για 20 δευτερόλεπτα σε κοχλάζον νερό. Τις ξεφλουδίζουμε, τις ξεσποριάζουμε και τις κόβουμε κονκασέ.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τις τομάτες κομμένες κονκασέ (ακανόνιστα κομμάτια).

Αφήνουμε να βράσει, πάντα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 20 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο κοχλάζον νερό « αλ-ντεντε», για να το κάνετε αυτό βράστε τα ενάμιση λεπτό λιγότερο από το χρόνο που λέει το πακέτο. Σουρώνουμε, βάζουμε λίγο βούτυρο στη κατσαρόλα να ζεσταθέι και προσθέτουμε τα μακαρόνια.

Σερβίρουμε σε πιάτο, από πάνω τη σάλτσα Ναπολιτέν, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
σάλτσα ναπολιτέν:
  • 5-6 τομάτες ώριμες
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 50 χλ. ελαιόλαδο
  • 5 φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου
  • λίγο ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος


Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Βασιλικός

    Η ιστορία, τα μυστικά και μία συνταγή για πέστο.