Τυρόπιτα με Καρότο και Κάππαρη
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το βασιλικό και τον, αφού πρώτα βάλουμε τη κάππαρη σε λίγο νερό να ξαλμυρίσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μία λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι με ένα πινέλο, τοποθετούμε στη βάση δύο φύλλα και βάζουμε τη μισή γέμιση. Προσθέτουμε ένα φύλλο ακόμα και από πάνω την υπόλοιπη γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τέλος αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και προσθέτουμε το σουσάμι. Κόβουμε σε μερίδες.
Ψήνουμε σε χαμηλό σημείο στο φούρνο στους 180ºC μέχρι να ροδίσει ικανοποιητικά η πίτα μας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το βασιλικό και τον, αφού πρώτα βάλουμε τη κάππαρη σε λίγο νερό να ξαλμυρίσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μία λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι με ένα πινέλο, τοποθετούμε στη βάση δύο φύλλα και βάζουμε τη μισή γέμιση. Προσθέτουμε ένα φύλλο ακόμα και από πάνω την υπόλοιπη γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τέλος αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και προσθέτουμε το σουσάμι. Κόβουμε σε μερίδες.
Ψήνουμε σε χαμηλό σημείο στο φούρνο στους 180ºC μέχρι να ροδίσει ικανοποιητικά η πίτα μας.
Συστατικά
(για ένα ταψάκι 35Χ23εκ.)- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο (με 4 φύλλα)
- ½ κιλό φέτα (όχι αλμυρή)
- 2 καρότα τριμμένα στο τρίφτη
- 2 κ. σούπας βασιλικό
- 2 κ. σούπας άνηθο
- 3 κ. σούπας κάππαρη
- 1 κ. σούπας σουσάμι
- 2 αυγά
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ. σούπας σουσάμι
- ½ αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens