Τυρόπιτα με Καρότο και Κάππαρη

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το βασιλικό και τον, αφού πρώτα βάλουμε τη κάππαρη σε λίγο νερό να ξαλμυρίσει.

Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μία λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε το ταψάκι με ένα πινέλο, τοποθετούμε στη βάση δύο φύλλα και βάζουμε τη μισή γέμιση. Προσθέτουμε ένα φύλλο ακόμα και από πάνω την υπόλοιπη γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Τέλος αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και προσθέτουμε το σουσάμι. Κόβουμε σε μερίδες.

Ψήνουμε σε χαμηλό σημείο στο φούρνο στους 180ºC μέχρι να ροδίσει ικανοποιητικά η πίτα μας.

Συστατικά

(για ένα ταψάκι 35Χ23εκ.)
  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο (με 4 φύλλα)
για τη γέμιση:
  • ½ κιλό φέτα (όχι αλμυρή)
  • 2 καρότα τριμμένα στο τρίφτη
  • 2 κ. σούπας βασιλικό
  • 2 κ. σούπας άνηθο
  • 3 κ. σούπας κάππαρη
  • 1 κ. σούπας σουσάμι
  • 2 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
εξωτερικά:
  • 1 κ. σούπας σουσάμι
  • ½ αυγό χτυπημένο με λίγο νερό

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!