Σαγανάκι Πολίτικο με Γαρίδες και Μουστάρδα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Αν αγοράσαμε τις γαρίδες ολόκληρες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος, το κεφάλι και με μία οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι της από τη πίσω πλευρά. Δείτε εδώ πώς. Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τις σωτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Αποσύρουμε τις γαρίδες και τις κρατάμε κάπου ζεστές.
Τρίβουμε τις ντομάτες στο τρίφτη.
Τρίβουμε τις ντομάτες στο τρίφτη.
Αφαιρούμε το μισό λάδι, ξαναβάζουμε στη φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα και το ταμπάσκο.
Σε ατομικά χάλκινα-γαλβανιζέ σκεύη βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, μερικές γαρίδες, τη φέτα κομμένη σε κυβάκια, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ψήνουμε στο φούρνο στο γκριλ μέχρι να αρχίσει η φέτα να παίρνει χρώμα. Περίπου 3-4 λεπτά.
Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ακόμα, δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα και είναι έτοιμο.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
- 5-6 ντομάτες ώριμες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κρασί κόκκινο
- 3-4 σταγόνες ταμπάσκο
- 2 κ. σούπας μουστάρδα
- 200 γρ. φέτα (όχι πολύ αλμυρή)
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens