Πατατοσαλάτα με Λιαστή Ντομάτα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Πλένουμε, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε, στραγγίζουμε και τις κρυώνουμε σε κρύο νερό. Τις κόβουμε σε μεσσαία κομμάτια.
 
Ταυτόχρονα φτιάχνουμε το πολτό λιαστής ντομάτας:
Χτυπάμε στο μπλέντερ τις λιαστές ντομάτες, με το κουκουνάρι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και αποσύρουμε.
 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
 
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία σαλατιέρα και ανακατεύουμε.
 
Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα και προσθέτουμε πιπέρι φρέσκο.
 
Προαιρετικά βάζουμε λίγο φέτα ή κάποιο τυρί ανάλατο.
 
Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 4-5 πατάτες μεγάλες
  • 6-7 λιαστές ντομάτες
  • 1 κ. σούπας κουκουνάρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 6-7 κλων. μαϊντανό
  • πιπέρι φρέσκο
προαιρετικά: φέτα

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...