Παπαρδέλες με Κόκκινη Σάλτσα από Αντζούγιες

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερα από το χρόνο που λέει το πακέτο. Κρατάμε 2 ποτήρια νερό από το βρασμό, τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε ελαφρώς με κρύο νερό.
 
Φτιάχνουμε τη σάλτσα:
Σε ένα γουδοχέρι χτυπάμε τις αντζούγιες μάζί με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, σε χαμηλή φωτιά.
 
Μόλις ξανθύνει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις αντζούγιες και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
 
Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι λίγο, πιπέρια, τη ζάχαρη, λίγο νερό από το βρασμό (από τις παπαρδέλες) και βράζουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας και να μειωθεί ο όγκος της.
 
Ρίχνουμε τη σάλτσα μαζί με τις παπαρδέλες σε μία κατσαρόλα ή μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα από το βρασμό και βράζουμε για ένα λεπτό ακόμα.
 
Σερβίρουμε τις παπαρδέλες με τη σάλτσα, προσθέτουμε το γαύρο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και με λίγο φρέσκο πιπέρι.
 
Καλή σας όρεξη…

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 500 γρ. ζυμαρικά παπαρδέλες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • 16 φιλέτα αντζούγιας
για τη σάλτσα:
  • 5 ντομάτες ώριμες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 4 αντζούγιες
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 10 κλωνάρια μαϊντανό
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • πιπέρι κόκκινο
  • λίγο ζάχαρη

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Αντσούγια

    Μάθετε για τις αντσούγιες, την ιστορία τους, τη χρήση τους κ.α.