Μελιτζανοσαλάτα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο, σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τη ψίχα με ένα κουτάλι.
Βάζουμε τη ψίχα της μελιτζάνας σε ένα σουρωτήρι, προσθέτουμε αλάτι χοντρό και αφήνουμε να στραγγίξει τα υγρά της για τουλάχιστον μία ώρα ανακατεύοντας-αλέθοντας ανά διαστήματα.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά, το σκόρδο και το μαϊντανό.
Βάζουμε τη μελιτζάνα και τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
Τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά ελαιόλαδο ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σαλάτα μας.
Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
Καλή σας όρεξη…
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκόρδο
- 10 κλωνάρια μαϊντανό
- 10 κλωναράκια σχοινόπρασο
- λίγο ξίδι
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens